Martinje u gradu rudara – krštenje mošta, Vragolani i najbolja mlada vina

Objavljeno 6. studenoga 2023.

Tradicija slavlja spomendana svetog Martina jaka je u mnogim krajevima Europe, a posebno je specifična u sjeverozapadnom Međimurju. Nisu ovdje slučajno u srednjem vijeku niknule tri crkvice posvećene upravo svetom Martinu – u Murskom Središću, Podturnu i Svetom Martinu na Muri. Bit će uskoro i 700 godina od prvih pisanih izvora o tome, pa nije ni čudno što je tu ta tradicija jaka i danas. Sveti je Martin kroz stoljeća mijenjao svoju ulogu, od uzornog Božjeg ratnika, zaštitnika trgovaca i putnika, te mnogobrojnih drugih uloga nekako je ovdje ostao najupamćeniji kao zaštitnik vinogradara i vinara.

U Murskom Središću na Šetnici svete Barbare će se u subotu, 11. studenog s početkom u 16.00 sati još jednom proslaviti ovog slavnog zaštitnika, kako drugačije, nego krštenjem mošta, tamburaškim sastavom Vragolani i besplatnom degustacijom najboljih mladih vina Međimurja. Za dodatni sadržaj pobrinut će se vrijedne članice i članovi udruga s područja Grada Mursko Središće, pa tako posjetitelje očekuju i langoši, kobasice, kesteni, kuhano vino i čaj, kao i domaći kolači. Dođi i proveseli se!

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content