Novi logo Turističke zajednice područja Mura i gorice

Objavljeno 23. listopada 2023.

Ovo je naš novi (i prvi) logo i predstavlja posebnosti i vrijednosti područja na kojem djeluje Turistička zajednica područja "Mura i gorice". Uz rijeku Muru na njemu se nalaze i brda, drveća i livade, simboli predivnog krajobraza sjeverozapadnog Međimurja. Šetnica svete Barbare, sa svim potocima koji se ulijevaju u rijeku Muru i obližnjim brežuljcima čini cjelinu koja zadivljuje, kako nas koji ovdje živimo, tako i sve brojnije posjetitelje.

Ti prikazi istovremeno predstavljaju i industrijska obilježja poput trojki, ugljena i hunteka, naftne i rudarske tradicije. Na naporima starih rudara izrasla su naša naselja, a danas važna mjesta vezana uz industrijsku baštinu postaju centri za posjetitelje, koji su pravi primjer održivog turizma. Oni su važni za zajednicu kao spomenici našim precima, a istovremeno privlače i veliki broj posjetitelja. U siluetama na našem logu možete prepoznati i simbole naših autohtonih proizvoda na kojima možemo zahvaliti vrijednim OPG-ovima, proizvode koji se nalaze u kupicama i loncima. U konačnici, možemo prepoznati i notni zapis, kao simbol etno baštine koja povezuje sva naša naselja. Krenuvši od našeg velikana, dr. Vinka Žganca, preko našim tradicijskih maski, pikača, cimera i čaplji, pa sve do etnobaštine koja je dijelom već prezentirana, a dijelom se tek treba pretvoriti u turistički proizvod. Dominantna je boja zelena, kao simbol kraja s visokim ekološkim standardima, predivnom prirodom i održivim razvojem.

magnifiercrossmenuchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content